Husstandsvindmøller
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > El > Husstandsvindmøller
Sidst opdateret 26. september 2016
Husstandsvindmøller
Energinet.dk håndterer administration af husstandsvindmøller. Hos os skal du anmode om nettoafregning, hvis du gør brug af den strøm, som din husstandsvindmølle producerer. Du kan også vælge at sælge al den strøm, din mølle producerer.

    

Kontakt

VE-administration+4570215074Send mail
VE-administration

Fakta

Status husstandsvindmøllepuljen

Status d. 26. september 2016

Vi har til og med fredag d. 23. september modtaget 218 ansøgninger til hus-standsvindmøllepuljen. Der er søgt om i alt 2538 kW (2,538 MW).
 
Indtil videre er 64 ansøgninger, af dem der er gennemgået fra d. 12/9-2016, fyldestgørende. Tilsammen udgør de fyldestgørende ansøgninger 666,5 kW.
 
Det skal understreges at ikke alle er færdigbehandlet, og derfor forventes antallet af fyldestgørende ansøgninger at blive flere.
 
Når alle ansøgninger, der er modtaget d. 12. september 2016, er færdigbehandlet, kan vi sige hvor mange ansøgninger, der er fyldestgørende og derved om der skal trækkes lod om puljens 1 MW. Først efter en evt. lodtrækning vil afgørelserne blive udsendt.
 
Da Energinet.dk endnu ikke ved, hvor mange af de allerede modtagne ansøg-ninger der er fyldestgørelse, er det stadig muligt at søge i puljen
 
Næste status mandag d. 3. Oktober 2016
 
 
 


  

Information om krav til husstandsvindmøller og positivliste


Efter at de tekniske forskrifter TF 3.2.1 samt TF 3.2.5 er blevet revideret, og der er stillet nye krav til husstandsvindmøller, har der været en del debat og presseomtale af de nye krav og den såkaldte positivliste for bl.a. husstands-vindmøller og komponenter til anlæg.
 
Læs mere her.

Læs mere

Nyhed fra Administration af vedvarende energi: 

Husstandsvindmøllepulje
​Fra den 12. september 2016 kl. 10.00 til og med den 21. oktober 2016 er det muligt at søge om støtte til overskydende elektricitet fra husstandsvindmøller. Læs mere her

Sidste frist for ansøgning om nettoafregning

Den 31. december 2015 er det sidste chance for indsendelse af anmodning om nettoafregning for anlæg, der er nettilsluttede. 
 
Praksisændring
Læs her vejledning vedrørende udvidelser af solcelleanlæg omfattet af årsbaseret nettoafregning

Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.