Network codes
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > El > Network codes
Sidst opdateret 8. februar 2017
Network codes
Network Codes har til formål at etablere fælles europæiske regler for elsystemet. Network Codes kan beskrives som "europæiske forskrifter".

Hvad er en Network Code?
En network code er et nyt juridisk instrument, der blev skabt med det formål at etablere fælles europæiske regler for alle, der er involveret i at drive, planlægge eller bruge det europæiske elsystem. Indholdsmæssigt dækker de såvel drift, marked og planlægning (”connection”) og vil dermed få indflydelse bredt i elsektoren.

Network codes som reguleringsværktøj blev introduceret af El-forordningen i 2009, som også definerer de emner, som der skal skrives network codes om.

En række europæiske network codes er i disse år under udvikling og vil i de kommende år løbende blive gældende i form af europæiske forordninger.

Disse sider har til formål at skabe overblik over udviklingen af de enkelte network codes og tydeliggøre aktørers muligheder for at bidrage med inputs.

Hvis du ønsker at høre mere om Network Codes eller deltage på kommende aktørmøder, er du velkommen til at kontakte Seniorprojektleder Anne Nielsen på aie@energinet.dk.   

 

Kontakt

Lene Egeberg-GjelstrupMarkedsudv. og Internationalt samarbejde+4523338680Send mail
Lene Egeberg-Gjelstrup

Fakta

Deltag i en eller flere arbejdsgrupper


Aktørmøder:

Formålet med aktørmøder er at gennemgå de kommende EU-forordninger med henblik på implementering af kravene for produktionsanlæg og forbrugsenheder, herunder danske aktørers rolle og ansvar. 

Den 31. marts 2016 afholdt Energinet.dk aktørmøde om network codes HVDC og GL SYSOP.

Præsentation fra aktørmødet

Opdateret præsentation GL SysOP

Deltagerlisten

Q/A

Opdateret HVDC

Bilag HVDC

Opdateret Guideline System Operation

Bilag Guideline System Operation

Article 77 accompanying note
 


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.