Nettoafregning
Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Sidst opdateret 1. juli 2014
Nettoafregning

 

Når netvirksomheden har oprettet anlægget i Energinet.dk's Stamdataregister, modtager du et brev med et GSRN-nummer (anlæggets id-nr.) samt en kode fra Energinet.dk. GSRN-nummeret er anlæggets id-nummer. Du skal bruge begge dele, når du skal ansøge om nettoafregning.

Når du har modtaget brevet med GSRN-nummer og kode, skal du anmode om nettoafregning elektronisk hos Energinet.dk ved hjælp af dit NemID. Det er vigtigt, at det er den, der ejer anlægget, der logger op med NemID. Dette skyldes, at vi henter oplysninger fra CPR-registret, og at NemID fungerer som en juridisk underskrift.

Du starter med at vælge anmod om nettoafregning under links til højre på siden.

Du skal vælge, hvilken nettoafregningsgruppe du ønsker, dit anlæg skal afregnes efter. Hvis dit anlæg er berettiget til "gammel ordning" (den såkaldte nettomålerordning) årsbaseret nettoafregning jf. betingelserne i bek. 1032 af 26/8/2013, mindre end eller lig med 6 kW, og du er privatperson, bør du vælge den årsbaserede nettoafregning - Gruppe 6. På den måde udnytter du solcellernes produktion maksimalt. Hvis du er i tvivl om, hvilken nettoafregningsgruppe du tilhører, kan du læse om retningslinjerne her. Hvis dit anlæg er på den nye ordning, skal du vælge gruppe 2, 4 eller 5.

Hvis anlægget er ejet af erhverv (CVR nr.) skal du bruge blanketten "Blanket til anmodning om nettoafregning".

Når vi har behandlet din anmodning om nettoafregning, får du et brev fra os med besked om, at anmodningen er godkendt. Hvis anmodningen er godkendt, sender vi desuden besked om afregningsform til netvirksomheden, der i nogle tilfælde skal skifte din elmåler ud. Udskiftning af måler kan i nogle tilfælde godt ske, før du har modtaget en godkendelse fra Energinet.dk. 

 

Fakta

Har du spørgsmål, kontakt venligst Energinet.dk på:

Tlf. 70 21 50 74

Eller send en mail til: sol@energinet.dk


Links


Læs mere


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.